Advies 694: Is er sprake van het delen van bedrijfsvertrouwelijke informatie waardoor het gelijke speelveld geschonden is?

De Commissie is ten eerste van oordeel dat aanbesteder ten onrechte bedrijfsvertrouwelijke informatie gedeeld heeft met twee concurrenten van ondernemer waardoor aanbesteder gehandeld heeft in strijd met een wettelijke plicht.

Ten aanzien van een mogelijke schending van het gelijke speelveld is echter niet duidelijk geworden welke verstoring van het gelijke speelveld het gevolg is van het delen van de bedrijfsvertrouwelijke informatie. Een maatregel die aanbesteder heeft getroffen – het invoeren van maxima die lager liggen dan de ten onrechte bekendgemaakte tarieven en aanrijdtijden – heeft in dit geval ervoor gezorgd dat van een verstoring van het gelijke speelveld geen sprake lijkt te zijn geweest.  De Commissie acht de klacht ongegrond.